skip to Main Content

We hebben weer twee kinderen blij gemaakt met fietsen vanuit het ANWB Kinderfietsenplan ‘Ieder kind een fiets’!

Een buurtsportcoach van Sportief Zeist ontving een verzoek van een ouder op de school waar hij fietslessen geeft. Deze nieuwe familie in Nederland had geen geld voor een fiets. Gelukkig konden we dankzij aangeleverde oude fietsen en de vaardigheden van Pascal, onze getalenteerde fietsenmaker, twee prachtige fietsen in elkaar zetten. Een mooi voorbeeld van re-use en remanufacture.

De stralende gezichten van de kinderen en de dankbaarheid van de ouders waren hartverwarmend! Dit is waarom we ons blijven inzetten om kansen en mobiliteit te bieden aan kinderen die het nodig hebben.

Bedankt aan iedereen die heeft bijgedragen aan het ANWB Kinderfietsenplan en aan degenen die hun oude fietsen hebben ingeleverd. Samen maken we echt een verschil in het leven van deze kinderen.

Je hebt misschien al gemerkt dat al onze circulaire items een naam hebben waar het woord “RE” in zit. Waarom doen we dat? Omdat we sterk geloven dat de R-ladder de sleutel is tot het verminderen van de afvalberg en het stimuleren van hergebruik. Door bijvoorbeeld de “kneuzenpotjes” een nieuwe bestemming te geven als stekpotje, verminderen we de afvalberg aanzienlijk.

In dit geval noemen we dat: Re-use (hergebruik) en Remanufacture (herstellen).

Re-use: Een product opnieuw gebruiken in zijn oorspronkelijke functie, omdat het gewoon nog in goede staat verkeert.

Remanufacture: Een afgedankt product weer werkend maken door onderdelen te vervangen. Om het te herstellen in de oorspronkelijke, ‘zo goed als nieuw’ staat, moet het product eerst gedemonteerd of uit elkaar gehaald worden.

Door ons te richten op de R-ladder en actief hergebruik van goederen te stimuleren, dragen we bij aan het verminderen van de afvalberg en het creëren van een duurzame toekomst. We nodigen je uit om samen met ons deze reis te maken en de kracht van “RE” te benutten om waardevolle grondstoffen te behouden en herontdekken!

Back To Top