skip to Main Content

Onze groep medewerkers bestaat uit een kleurrijk gezelschap uit alle fases van het leven. Een aantal daarvan zijn betaalde krachten, maar de meeste van onze mensen zijn vrijwilligers.

Sonja Rorije, allround medewerker textiel

Meestal werkt ze twee karren weg. De loods in Zeist staat vol met deze grote rekken op wieltjes, vol aangebrachte kleding. Aan de hoge tafel op de textielafdeling staan drie mensen in hoog tempo en met kritisch oog kleding te sorteren. Boven de flink verlichte tafel hangt een lange rij kledinghangers. Een kleine 50% van de kleding die door hun kritische vingers gaat, krijgt een plek in de winkel.

Stef Iburg, facilitair medewerker

Drie ochtenden per week fietst hij van Bilthoven naar Zeist. “Door weer en wind. En niet op een elektrische fiets hè?” Stef organiseerde vroeger feesten voor bedrijven en particulieren. Met danseressen, catering en soms zelfs dieren om de show compleet te maken. Bij de Kringloop doet Stef facilitair werk, vooral de kantine. Koffiekopjes klaarzetten, prullenbakken verwisselen en soms ook de toiletten. ‘Bij de herenclub verklaren ze me voor gek dat ik hier werk en dat hele stuk fiets. Kom toch bij mij werken, zeggen ze dan. Maar daar peins ik niet over. Hier vind ik het fijn en het fietsen houd me fit.’

Marjolein van de Kraak, teamleider unit textiel

“Het voelde gelijk goed toen ik hier binnenkwam; de mensen, de sfeer, de bedrijvigheid. Ik was direct verkocht.” Na een jaar als vrijwilliger in de loods te hebben gewerkt, heeft Marjolein er nu een vaste baan. Als teamleider van de unit Textiel, doet ze waar ze goed in is: mooie kleding uitzoeken en medewerkers begeleiden. “Ik heb de leukste baan van de wereld. Er komt hier heel veel kleding binnen en daar zijn we dankbaar voor. Maar vervolgens zijn we ook erg kritisch wat er naar de winkels mag. Kleding moet mooi, schoon en heel zijn. Het is toch een beetje ‘schatzoeken’.”

Back To Top