skip to Main Content

Welkom bij RE-Plant, het betoverende plantenasiel waar we planten in nood een nieuw thuis bieden. Bij ons worden ze verwelkomd in onze circulaire fabriek, met als uiteindelijk doel om ze weer een nieuw huis te geven. Bij jou!

De prachtige planten die we redden, krijgen een plekje in wat wij liefkozend “kneuzenpotjes” noemen. Deze potjes zouden anders in de afvalbak belanden. Maar dat is toch zonde? Het zijn geweldige potjes, alleen omdat er misschien een klein stukje vanaf is… dat laten we niet gebeuren!

Je hebt misschien al gemerkt dat al onze circulaire items een naam hebben waar het woord “RE” in zit. Waarom doen we dat? Omdat we sterk geloven dat de R-ladder de sleutel is tot het verminderen van de afvalberg en het stimuleren van hergebruik. Door bijvoorbeeld de “kneuzenpotjes” een nieuwe bestemming te geven als stekpotje, verminderen we de afvalberg aanzienlijk.

In dit geval noemen we dat: RE-purpose (“herbestemming”). RE-purpose betekent een product een nieuwe functie of toepassing geven. Kijk of je een product of de onderdelen ervan een tweede leven kunt geven. Bijvoorbeeld door van een oude deur een tafel te maken of van een oude drinkbeker een bloempotje! Dit zijn slechts twee van de vele creatieve manieren waarop wij materialen een nieuwe bestemming geven.

Door ons te richten op de R-ladder en actief hergebruik van goederen te stimuleren, dragen we bij aan het verminderen van de afvalberg en het creëren van een duurzame toekomst. We nodigen je uit om samen met ons deze reis te maken en de kracht van “RE” te benutten om waardevolle grondstoffen te behouden en herontdekken!

Kom langs bij RE-Plant en laten we samen een positieve impact hebben op de wereld om ons heen. Samen kunnen we zorgen voor een duurzame en circulaire toekomst. 🌱💚

Back To Top