Wie wij zijn

Kringloop Zeist, Utrechtse Heuvelrug & Bunnik is al ruim 35 jaar een begrip in Zeist en omgeving. Wij hebben veel ervaring opgebouwd in het begeleiden van mensen naar reguliere arbeid, het bieden van dagbesteding en het begeleiden van stagiaires. Bij de Kringloop zijn ruim 150 mensen werkzaam. Naast 25 medewerkers in loondienst en ruim 75 reguliere vrijwilligers zijn er ook zo’n 50 mensen in traject of dagbesteding. De Kringloop biedt werk op maat in drie winkels en in de sorteerhal.

Ons motto

Wij zijn er van overtuigd dat werken voor ieder mens een kans betekent om deel te nemen aan de maatschappij en dat dit leidt tot persoonlijke ontwikkeling. Bij de Kringloop stijgt iedereen op de participatieladder. Zo kun je doorstromen naar vrijwilligerswerk of naar reguliere arbeid.

Trajecten richting reguliere arbeidsmarkt

De Kringloop is een laagdrempelige organisatie, waar deelnemers zich veilig kunnen voelen en een werkplek op maat krijgen. De afstand tot de arbeidsmarkt wordt verkleind en de kansen op regulier werk worden vergroot. Er wordt doelgericht getraind op de thema’s arbeidsritme, werknemers- en arbeidsvaardigheden. Deelnemers beleven succeservaringen, doen zelfvertrouwen op, worden sociaal geactiveerd en leren hun eigen mogelijkheden en talenten kennen. Door middel van professionele en objectieve rapportage worden de vorderingen van de deelnemer en de observaties vanuit de begeleiding teruggekoppeld naar deelnemer en opdrachtgever.

Samenwerking

Trajecten: Regionale Sociale Dienst Kromme Rijn Heuvelrug, UWV en diverse re-integratiebedrijven.

Dagbesteding: WMO Sociaal Team, WIJ3.0, Bartimeus, Zideris, Abrona, Kwintes, Lievegoed, Reinaerde, Lister en Amerpoort.

Stages: Op de afdeling Trajecten & Dagbesteding werken jaarlijks meerdere stagiaires mee uit de Social Work opleidingen vanuit Hogeschool Utrecht. Verder is de organisatie een erkend leerbedrijf en in het bezit van verschillende erkenningen via SBB.

Voor wie

Voor mensen die vanuit hun uitkeringssituatie richting reguliere arbeid gaan. Voor mensen met een WMO / WLZ indicatie of een PGB budget die een dagbesteding zoeken. Kortom, voor mensen die het thuis zitten zat zijn, de handen uit de mouwen willen steken, mee willen denken en mee willen doen.
Voor iedereen is er passend werk te vinden binnen de Kringloop!

Onze werkwijze

De begeleiding is persoonlijk, professioneel en wordt uitgevoerd door ervaren Social Work professionals. Deelnemers krijgen de mogelijkheid om op passend niveau en in eigen tempo deel te nemen aan het arbeidsproces. Veiligheid, flexibiliteit en individueel maatwerk zijn kenmerkend voor de organisatie.

Arbeidsmatige dagbesteding

Voor iedere deelnemer wordt een geschikte werkplek gevonden, inclusief de juiste individuele begeleiding. Door de bedrijfsmatige manier van werken, gecombineerd met passende zorg en aandacht, worden deelnemers uitgedaagd, gestimuleerd en voelen zij zich gewaardeerd. In samenspraak met persoonlijke begeleiding wordt een begeleidingsplan opgesteld en waar mogelijk een doorstroming gerealiseerd richting reguliere arbeid.

WordPress Themes