skip to Main Content

Op woensdag 8 maart vierden wij onze 40e verjaardag en wat was het een bijzondere dag! Samen met al onze vrijwilligers en medewerkers begonnen we de dag met een heerlijke taart en een terugblik op de afgelopen 40 jaar.

We vierden dit jubileum niet zomaar op 8 maart. Het was namelijk Internationale Vrouwendag. Onze Kringloop is opgericht door een groep fanatieke vrouwen, onder wie mevrouw Kuiper en mevrouw Riemers, de oprichters van de glasbak en onze founding mothers. Deze vrouwen wisten toen al dat het belangrijk is om mensen en goederen een tweede kans te geven en materialen goed te sorteren. Hun thema’s zijn nog steeds onze speerpunten: milieu, werkgelegenheid en armoede.

Later op de dag kregen we bezoek van bijna 150 betrokken mensen uit allerlei organisaties, zoals medewerkers uit de zorg, ambtenaren en wethouders uit Zeist, Utrechtse Heuvelrug, Bunnik, Odijk en Wijk bij Duurstede, oud-bestuursleden en vrijwilligers van de Kringloop. We waren dankbaar voor de mooie woorden van de burgemeester die namens de gemeente Zeist zijn waardering uitsprak.

Aanwezigen werden geïnspireerd door Michel Scholte, voormalig minister van De Nieuwe Economie en geboren en getogen Zeistenaar. Daarna ging Riet in gesprek met het panel van experts Laura, Edwin, Iris en Margriet over hoe we elkaar kunnen versterken en wat we nodig hebben voor een sterk sociaal netwerk.

Onze dank gaat uit naar al onze medewerkers en vrijwilligers die deze dag mogelijk hebben gemaakt, de dagvoorzitter Pablo, Monika voor de film, Figi voor de gastvrijheid en alle aanwezigen en mensen die ons een warm hart toedragen en voor alle mooie woorden en cadeaus die we mochten ontvangen.

We durven ons oprecht dé Koploper in De Nieuwe Economie te noemen, maar we weten dat er nog veel te doen is. En dat gaan we doen. Lokaal, sociaal én samen!

Bekijk de film die is gemaakt voor deze gelegenheid.

 

Meer zien?

 

Back To Top