skip to Main Content

Pop-up bioscoop ‘Het Geheim van Sint Maarten’ bij Kringloop Zeist

Vanaf 24 oktober 2022 opent Kringloop Zeist een heuse pop-up bioscoop. Een ideale gelegenheid om kinderen mee te nemen naar onze winkel en te trakteren op de nieuwe familieserie ‘Het Geheim van Sint Maarten’. Kinderen die de pop-up bioscoop bezoeken maken kans op een prachtige filmposter en kunnen zich verkleden met een echte Sint Maarten-cape.

In de serie lijken de kinderen van Martinushoven besmet met een gek virus. Aangemoedigd door een geheimzinnige Romeinse soldaat willen ze op 11 november hun kleding ruilen of weggeven in plaats van het vragen om snoep. Hun plannen smeden ze samen in de Kringlooploopwinkel van hun dorp. Geen leukere plek om de serie te kijken, dan bij ons in de kringloopwinkel dus.

Acteurs in de serie zijn o.a. Luna Cruz Perez (Anne Frank Videodagboeken), André Dongelmans (De Luizenmoeder, AAP, Dirty Lines), Ferdi Stofmeel (De regels van Floor en De allergrootste Slijmfilm) en Rachel Rosier (Sinterklaasjournaal, Topdoks en De Smerige Quiz). Chef’Special zanger Joshua Nolet maakt als verslaggever zijn acteerdebuut in deze serie.

De serie geeft een eigentijdse twist aan het verhaal van Sint Maarten. De moedige soldaat maakt de kinderen en hun ouders bewust van het belang van ruilen en delen en geeft daarmee een duurzame wending aan het verhaal die prachtig aansluit bij de kringloopgedachte.

 

Geven en delen

Daarnaast heeft Kringloop Zeist een speciaal ‘Geven en Delen’ punt gemaakt. Hier kunnen kinderen uit Zeist hun (goede) speelgoed waar ze niet meer mee spelen of hun kleding, welke ze niet meer dragen kunnen inleveren zodat ze dat delen met kinderen die het wel nodig hebben.

Op Sint Maarten, vrijdag 11 november, brengen wij deze spullen naar de kinderen die momenteel in de nieuwe locatie Zeist Kampweg verblijven.

Voor meer informatie kunt u contact op nemen met Joke ter Haar via jterhaar@kringloopzeist.nl.

Back To Top