skip to Main Content

Kringloop Zeist biedt gratis verhuispakketten aan om te lenen. Het pakket bevat 20 verhuisdozen, 5 verhuisdekens, 1 steekwagen en 1 hondje om te helpen bij het verplaatsen van meubels.

Het doel van dit initiatief is om de SDG’s (Sustainable Development Goals) te ondersteunen. SDG 1 (geen armoede) wordt ondersteund door het lenen van deze verhuisbenodigdheden aan mensen die ze niet kunnen aanschaffen. SDG 12 (verminderen van afval) wordt ook ondersteund omdat het delen van deze materialen voorkomt dat producten die niet vaak gebruikt worden onnodig worden aangeschaft.

Het initiatief past ook binnen de R-ladder, die het heroverwegen – re-think – van producten en het delen van materialen stimuleert. Het opzetten van deelplatformen voor verschillende materialen zoals verhuisdozen en dekens is een geweldige manier om te voorkomen dat producten die niet vaak worden gebruikt, onnodig worden aangeschaft.

“We willen bewoners helpen bij het verplaatsen van hun spullen zonder dat ze zich zorgen hoeven te maken over de kosten of het onnodig aanschaffen van nieuwe verhuisbenodigdheden. We hopen dat dit initiatief niet alleen onze bewoners zal helpen, maar ook zal inspireren om na te denken over andere manieren om materialen te delen en de SDG’s te ondersteunen.” – aldus Joke ter Haar, Manager Circulaire Fabriek.

Het lenen van het verhuispakket is gratis en beschikbaar voor iedereen in Zeist en omstreken. Aanvragen is makkelijk. Meer informatie is te vinden op:

https://kringloopzeist.nl/services/gratis-verhuispakket/

Back To Top