skip to Main Content

Op maandag 5 juli jl. is de Circulaire Textielwerkplaats van Kringloop Zeist in Vollenhove feestelijk geopend!

Willy Douma van Samen Duurzaam Zeist verrichtte de opening. De textielwerkplaats is tot stand gekomen dankzij de vruchtbare samenwerking met Samen Duurzaam Zeist, Vollenhoven Vooruit en Meander Omnium. De werkplaats is gevestigd in het voormalige schoolpand waar ook de Huiskamer ’t Laantje gevestigd is. Woongoed Zeist heeft deze ruimte ter beschikking gesteld om onder andere bewoners van de L-Flat wat rust en afleiding te bieden.

De flat wordt momenteel grondig gerenoveerd. Riet Lenting, directeur Kringloop Zeist is blij met de realisatie van deze tweede textielwerkplaats:

“Hier komen de 3 speerpunten van Kringloop Zeist heel mooi samen: milieu, armoede en werkgelegenheid. In de werkplaats maken bewoners van de L-flat samen met mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt, vrijwilligers en professionals gordijnen van tweedehands textiel.”

Samen Duurzaam Zeist heeft berekend dat goede gordijnen, naast comfort ook een grote bijdrage leveren aan het milieu. Bewoners hoeven minder te stoken. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar scheelt natuurlijk ook in de portemonnee.

Willy Douma over de nieuwe werkplaats:

“Ik zag een voorbeeld van een circulaire textielwerkplaats in Amsterdam Zuid-Oost en dacht, dat zouden we in Zeist toch ook moeten kunnen realiseren. Fantastisch dat dit nu gelukt is”.

Samen Duurzaam Zeist is een brede beweging van bewoners en organisaties die samen werken aan een groen, gezond en duurzaam Zeist. Samen Duurzaam Zeist wordt ondersteund door de gemeente Zeist.

De circulaire textielwerkplaats is nog op zoek naar creatieve vrijwilligers: voor meer informatie of een verzoek voor nieuwe gordijnen, kunt u contact opnemen via info@kringloopzeist.nl

Back To Top