skip to Main Content

Begin december hebben 15 kinderen van basisschool Op Dreef in Vollenhoven in Zeist een prachtig mooie fiets gekregen. Deze fietsen zijn middels het ANWB Kinderfietsen Plan door burgers gedoneerd aan Kringloop Zeist, daar door de fietsenmakers helemaal gecheckt en waar nodig opgeknapt.

Via de Sportcoaches Zeist zijn de kinderen die graag in aanmerking wilden komen voor zo’n mooie fiets aangemeld, et voilà!

Naast een mooie fiets, per kind op maat afgesteld inclusief enige fiets instructie, hebben de kids bij Kringloop Zeist ook een lesje in “hoe plak je nu eigenlijk een lekke band” gekregen.

Ook in 2021 zal ontvangt Kringloop Zeist graag fietsen, ook via ANWB.  Wij hebben een mooie fietsen werkplaats waar we met vrijwilligers en mensen met afstand tot de arbeidsmarkt, met liefde fietsen opknappen en klaar maken voor hergebruik. Fietsen die we niet kunnen opknappen, worden op restfracties gedemonteerd. Zo dragen we ons steentje bij aan hergebruik en circulariteit!

Met het ANWB Kinderfietsen Plan dragen wij bij aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. Met dit plan kunnen meer kinderen veilig gebruik maken een degelijk transportmiddel. Zo werken we lokaal aan een duurzame gemeenschap.
Daarnaast hebben we deze fietsen een tweede leven gegeven. De fietsen zijn niet op de vuilnishoop terecht gekomen, maar zijn ze opgeknapt en gegeven aan mensen die het echt nodig hebben.

Back To Top