skip to Main Content

Een duurzame match: Triodos Investment Management en Kringloop Zeist

Triodos Investment Management is een van de duurzaamste financiële bedrijven ter wereld. Vanaf het begin investeert Triodos Investment Management in initiatieven die een positieve impact hebben op de wereld om ons heen. Hun missie is om het geld van klanten te laten werken aan positieve maatschappelijke, ecologische en culturele veranderingen. Werknemers van Triodos Investment Management willen hier zelf ook graag aan bijdragen.

 

Meer dan teambuilding

Dit gebeurde dinsdag 15 november. Netwerkorganisatie ‘Samen voor Zeist’ heeft Triodos gekoppeld aan Kringloop Zeist voor een duurzame match. Niet alleen een gezellig teambuilding uitje, maar ook een mooie gelegenheid om mee te lopen bij een lokaal bedrijf en een steentje bij te dragen aan deze sociale onderneming.

Na een rondleiding langs de verschillende afdelingen van Kringloop Zeist, kregen de deelnemers een korte uitleg hoe Kringloop Zeist is georganiseerd en waar ze zich allemaal mee bezig houden. Maar daarna moesten dus echt de handen uit de mouwen.

Het team ging helpen bij het uitzoeken en sorteren van binnengekomen goederen. Er werd ook geholpen bij het aanvullen van de winkel. Dat viel nog niet mee, aangezien de winkel best groot is en een heel divers aanbod heeft. Van tassen en vazen, tot boeken en kerstballen, echt alles ging door hun handen. Een welverdiende lunch volgde. Net als alle medewerkers van Kringloop Zeist namen ze deel aan de dagelijkse lunch in de kantine.

 

Mensen weer in hun kracht

We vroegen Erwin van der Goot van Triodos Investment Management wat er van deze dag is bijgebleven: “Het is indrukwekkend om achter de schermen van de Kringloop te zien hoe efficiënt er met de binnen gekomen spullen omgegaan wordt. Nauwelijks verspilling! Verder raakte het mij om te horen hoe belangrijk de Kringloop is voor de mensen die er werken. Ze hebben de gave mensen weer in hun kracht te zetten. Met vallen en opstaan.“

Op de vraag of Triodos en Kringloop Zeist elkaar in de toekomst nog zullen vinden, antwoordde Erwin: “Beide organisaties maken gebruik van elkaars krachten. Met name op het vlak van duurzaamheid en ondernemerschap weten we elkaar te vinden!“

Wil je meer weten over Samen voor Zeist, of ook eens de handen uit de mouwen steken bij Kringloop Zeist? Bekijk dan ook eens hun matching pagina en wie weet zijn wij ook een match!

Back To Top