Menu

Trajecten

Wie zijn wij

Kringloop Zeist, Driebergen & Doorn is al ruim 30 jaar een begrip in Zeist en omgeving. Gedurende deze jaren hebben wij veel ervaring opgebouwd in het begeleiden van mensen naar reguliere arbeid en het bieden van arbeidsmatige dagbesteding. Bij de Kringloop zijn meer dan 150 mensen werkzaam. Naast 25 medewerkers in loondienst van de stichting en ruim 80 vrijwilligers zijn er ook 50 mensen via een traject of dagbesteding aan het werk. Bij de afdeling Trajecten/Dagbesteding zijn ook verschillende stageplaatsen beschikbaar voor studenten vanuit de Hogeschool Utrecht, richting Social Work.

‘Er uit halen wat er in zit!’
participatie

Ons motto ‘Er uit halen wat er in zit’ gaat niet alleen over het bevorderen van hergebruik van goederen. Het gaat ook over onze overtuiging dat werken voor ieder mens een kans betekent om deel te nemen aan de maatschappij en dat dit leidt tot persoonlijke groei en ontplooiing. Bij de Kringloop stijgen mensen op de Participatieladder en stromen door naar vrijwilligerswerk of reguliere arbeid.

 

Begeleiding

De begeleiding vanuit de Kringloop is persoonlijk en professioneel. Deelnemers krijgen de mogelijkheid om op eigen niveau en in eigen tempo deel te nemen aan het arbeidsproces. Veiligheid, flexibiliteit en individueel maatwerk zijn kenmerkend voor de begeleiding. Naast de deskundige trajectbegeleiders zijn ook de vaste medewerkers en vrijwilligers betrokken bij de praktische begeleiding; deelnemers vinden snel aansluiting bij de overige medewerkers.

 

Trajecten richting reguliere arbeidsmarkt

De Kringloop is een professioneel bedrijf, waar mensen zich veilig voelen en een werkplek op maat krijgen. De afstand tot de reguliere arbeidsmarkt wordt verkleind en de kansen op betaald werk worden vergroot. Denk hierbij aan sociale activering, werkstages en voorschakeltrajecten. Er wordt doelgericht getraind op de thema’s arbeidsritme, werknemers- en arbeidsvaardigheden. Mensen beleven succeservaringen, doen zelfvertrouwen op, worden sociaal geactiveerd en leren hun eigen mogelijkheden en talenten kennen. Door middel van professionele en objectieve rapportage worden de vorderingen van de deelnemer en de observaties vanuit de begeleiding teruggekoppeld naar deelnemer en opdrachtgever.